#munkaundorítisz

Tippek, hogy éld túl a munkakezdést!

 

Péntek délután sokan fellélegeznek, hogy megkezdődött a hétvége. Aztán ennek a felhőtlen örömnek rendszerint vasárnap vége. A hétfőtől való rettegés érzése annyira közkeletű, hogy már orvosi neve is van, Dimanchophobia, azaz vasárnapi fóbia.

Tippek, hogy ne legyen utálatos az a hétfő reggel!

  1. Reggelizz! – Az egyik legfontosabb dolog, ha túl kell élni – szó szerint – a napot.
  2. Indulj el időben! – Rendszerint beesel a munkába? Indulj el időben így van időd lelkileg is felkészülni, ráhangolódni a napra.
  3. Legyen célja a hétfőnek! – Találj magadnak valami olyan pozitív elfoglaltságot, ami feltölt. Teljesen mindegy mi az. Van akinek a mozgás öröme okoz boldogságot és van olyan akinek a főzés. Gondolj arra, ha befejezed a napot ez lesz a várva várt jutalmad!
  4. A nevetés gyógyír! – Cigiszünet alatt (vagy inkább helyett) érdemes vicces videókat nézni például TikTok-on. Persze még jobb, ha a kollégáiddal együtt tudjátok nézni ezeket a tartalmakat, de vigyázz inkább velük nevess, mint rajtuk!
  5. Másnaposan ne kezdj hetet! – A hétvégi buli jó dolog, de ne vidd túlzásba. Kialvatlanul, másnaposan nem annyira jó megkezdeni a hetet. Szánj elég időt a pihenésre és a feltöltődésre!
  6. Előre dobozolj! – A hétvégi sütés főzés alkalmával gondolj arra, hogy hétfőre is csomagolj! Így pénzt is spórolsz meg azzal, hogy nem rendelsz feleslegesen.
  7. Gondold végig, miből ered a szorongás! Ha vasárnap rendszeresen ez előjön, lehet nem vagy jó helyen, nyomaszt valami a munkahelyeden. Ezért van az AP Group-os kapcsolattartó a projektvezetőd, akinek nyugodtan elmondhatod ügyes-bajos dolgaidat vagy éppen ami bánt így elkerülhetőek a munkahelyi szorongásaid!