Mire figyeljünk, ha jelentkezünk egy állásra?

a Facebookon

  1. Roppant egyszerű! Első lépés, hogy keresd meg az Apartport Group oldalát facebookon.
  2. Kattintsunk a facebook posztban megadott linkre. Ezzel megnyitod a Jelentkezési Űrlapot. 
  3. Minden esetben a teljes nevünkkel regisztráljunk, ne egy otthoni becenévvel.
  4. És ami nagyon fontos; TELEFONOS ELÉRHETŐSÉG A GYORSABB ÜGYINTÉZÉS ÉRDEKÉBEN

emailben

1. Használjunk vállalható e-mail címet

Igyekezzünk egyszerű, a vezeték- és keresztnevünket egyaránt magába foglaló e-mail címet használni.  A beceneveket, trágár- és egyéb odanem illő szavakat viszont mindenképpen kerüljük az e-mail címünk megalkotásakor.

2. Töltsük ki a tárgy mezőt

Figyelembe kell vegyük, hogy az a személy, akinek a jelentkezésünket küldjük nem csak tőlünk fog az állásra jelentkező, illetve egyéb más e-mailt kapni. Éppen ezért annak érdekében, hogy biztosan elolvasásra kerüljön a levelünk és semmiképp se a spamek között végezze, igyekezzünk a tárgymezőt a lehető legegyértelműbben kitölteni. Persze előfordulhat, hogy a cég rendelkezik direkt toborzási céllal létrehozott e-mail címmel, ugyanakkor akár több pozíciót is hirdethetnek egyszerre, így ha nem tüntetjük fel látványosan, hogy pontosan melyik hirdetésre jelentkezünk, könnyen elkeveredhet az e-mailünk.

3. Tisztelettudó köszönéssel kezdjünk

Kifejezetten jó pontot tudunk szerezni azzal, ha egy tisztelettudó megszólítást választunk, mint például, hogy „Tisztelt Hölgyem/Uram!”, esetleg „Tisztelt HR-osztály!”.

4. Ne feledjük a csatolmányt

Mielőtt elküldjük az e-mailünket még egyszer ellenőrizzük, hogy minden szükséges dokumentumot csatoltunk-e, az ugyanis rendkívül kellemetlen tud lenni, ha utólag kell még egy levelet küldenünk, hogy: „Elnézést, de a csatolmány lemaradt.”. Ezenkívül ügyeljünk arra is, hogy a csatolt dokumentumokban szerepeljen a nevünk, tehát ne csupán annyi legyen a fájl neve, hogy „Önéletrajz” vagy „Motivációs levél”.