Az időben való megjelenés mindennapi életünk fontos része, különösen akkor, ha dolgozni kell. Ha valaki állandóan elkésik a munkahelyéről, az nemcsak az ő teljesítményére és produktivitására van negatív hatással, hanem a munkatársaké és a munkáltatóé is. Íme, néhány ok, amiért nem jó dolog elkésni reggel a munkából!

Stressz és rossz hangulat.

Ha valaki késve érkezik a munkahelyére, az általában stresszes és rossz hangulatban van. Ez a rossz hangulat nemcsak az ő teljesítményére hat negatívan, hanem a munkatársai hangulatára is. Az ilyen személyek általában később kezdenek el dolgozni, ami megakadályozza a munkatársaikat abban, hogy hatékonyan dolgozzanak.

Csökkenő produktivitás.

Ha valaki rendszeresen késik a munkahelyére, az általában kevésbé produktív. Az ilyen személyek általában nehézségekkel küzdenek a munkájuk befejezésében a határidőre, és ez negatívan hat a teljesítményükre és a cég termelékenységére.

Rossz benyomás a munkáltatóra.

Ha valaki állandóan késik a munkahelyéről, az rossz benyomást kelt a munkáltatója szemében. Az ilyen személyek általában kevésbé megbízhatóak, és a munkáltatók úgy érzik, hogy nem értékelik eléggé a munkahelyüket. Ez pedig hosszú távon negatív hatással lehet az elhelyezkedési lehetőségeikre. Az egész csoport munkájára hatással van, ha valaki késve érkezik a munkahelyére, az hatással van az egész csapat teljesítményére. Az ilyen személyek általában később kezdenek el dolgozni, és ezzel akadályozzák a munkatársaikat abban, hogy hatékonyan dolgozzanak. Ez nemcsak a munkatársakat érinti, hanem a cég teljesítményét is.

Elvesztegetett idő és energia. Ha valaki későn érkezik a munkahelyére, akkor elvesztegeti az időt és az energiát, amelyet más fontos feladatokra is fel lehetne használni.